language & ART Gallery Tour 2016


Roi Alter

The Last Waltz en Jurisdiction — A Hundred Years Before the Law

Roi Alter en Robert Glas

Roi Alters (Israël, 1980) artistieke werk komt voort uit een kritische observatie van de westerse maatschappij en diens hedendaagse modus operandi. Met de menselijke geschiedenis die beschouwd wordt als niets meer dan het ‘vastleggen van de misdaden en ellende van de mensheid’, zoals Voltaire schreef, probeert Alter zich op een zo groot mogelijke afstand te houden van de heersende elementen van die modus operandi.

Robert Glas’ (NL, 1986) werk is een voortdurend onderzoek naar de relatie tussen het lichaam en de staat. De nadruk ligt hierbij op de constructies die staten gebruiken om besluiten te nemen over de status van het lichaam (vluchteling, burger, toerist, staatloze) en hoe zij deze status vervolgens verbinden aan het fysieke lichaam.

Barbara Pogaçnik

vrijdag 10 juni
15.00 uur

JOEY RAMONE was launched on February 2012 at the very center of Rotterdam. Co-founded by Dutch gallerist Hans Bakker & Greek artist Kiki Petratou the gallery is committed to developing an ambitious and vibrant multidisciplinary and cross-generational program.

Josephstraat 166/168
3014 TX Rotterdam


www.joeyramone.nl